Ситний, густий і обволікаючий Гороховый суп с копченостями — смачне, зігріваюче перша страва, сміливо конкурує з м’ясної збірної солянкою і незамінним червоним борщем. Яскраві ноти і аромат створюють копчені реберця і смажений бекон, підсилює навар соковита морквяно-цибулева пасерування, а поживність крім бобів додає картопля.

Приступаючи до приготування, завчасно заливаємо горох водою, або вибираємо дрібний подрібнений продукт, який дозволяє обходитися без цієї процедури. Далі всього лише кілька простих маніпуляцій-і перед нами відмінний суп, ідеальний для осінньо-зимового періоду.

Інгредієнт:
Реберця свинячі( копчені): 500 гр.
Бекон( або грудинка): 300 гр.
Горох: 250 гр.
Цибуля ріпчаста: 2 середні головки
Лавровий лист: 4 шт.
Рослинна олія для пасерування овочів
Зелень петрушки і кропу
Морква: 1 шт. велика
Картопля: 700-800 гр.
Сіль і перець за смаком
Води для бульйону приблизно 4 л.

Приготування:
У каструлю кладемо реберця заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на слабкому вогні протягом години накривши каструлю кришкою.

Дістаємо ребра з бульйону, охолоджуємо і відокремлюємо м’ясо від кісток, кістки видаляємо. Замочений горох додаємо в бульйон з м’ясом від реберець і варимо протягом 30 хвилин, періодично помішуючи, щоб горох не прилип до дна каструлі.

Рада. Найкраще підійде колотий горох, так як вариться він швидше, ніж цільнозерновий. За 3-4 години до приготування потрібно залити горох водою і залишити замочуватися.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, моркву трьом на середній тертці, нарізаємо невеликими шматочками грудинку.

На сухій сковороді обсмажуємо грудинку до золотистого кольору, додаємо нарізану цибулю з морквою і пасеруємо до напівготовності овочів.

Рада. Для засмажкою, крім цибулі і моркви, можна використовувати білі коріння — корінь петрушки або пастернак. Так смак супу буде більш насиченим.

ПОДЕЛИТЬСЯ
Предыдущая статьяFilms
Следующая статьяРоллы

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here